Koko perheen harrastus


Yhdessä tekeminen ja harrastaminen voi tuoda valtavasti iloa. Parhaimmassa tapauksessa se lisää yhteenkuuluvuuden tunnetta ja keskinäistä rakkautta. Siksi perheelle yhteinen harrastus voi merkitä hyvin paljon. Vaikka vammaisperheen yhteistä harrastusta - harrastusta, jossa kaikki osallistuvat ja jonka parissa kaikilla on kivaa - ei aina ole kovin helppoa löytää, se voi kuitenkin olla mahdollista. Sen todistavat useiden perheiden kokemukset. Toki näitä harrastuksia on mahdollista harrastaa pienemmälläkin porukalla. Mikä voisi olla teidän perheenne yhteinen harrastus?

Laskettelu?
monoskirukalla22.gif
Lintubongaus?
pyrstotiainen2.gif
Pyöräily?
pyoraillaan2.gif
Retkeily?
pirttimaessa22.gif
Tarkkuussuunnistus?
tarkkuus22.gif
Uiminen?
uinti2.gif
Jotain ihan muuta?

Koko perheen harrastuksessa kaikki perheenjäsenet ovat mukana (tai ainakin usea perheenjäsen), kaikki osallistuvat ja kaikilla on oikeasti hauskaa. Perheelle (olipa perhe minkä kokoinen tahansa) yhteinen harrastus voi olla huikea juttu. Parhaimmillaan yhdessä tekeminen jollakin porukalla voi tuottaa mm. iloa ja hauskoja hetkiä, onnistumisen tunnetta, yhteen kuuluvaisuuden tunnetta, voimia, onnellisuuden ja rakkauden tunteita. Siksi yhteisen harrastuksen eteen kannattaa vähän ponnistellakin. Liikkeelle voi lähteä vaikka siitä, mikä harrastus olisi ainakin jonkun perheenjäsenen mielestä kivaa. Olisiko muiden mahdollista jakaa harrastus ja ilo siitä hänen kanssaan? Oikea koko perheen harrastus on tosiaankin koko perheen mielestä kivaa, mutta jos joku perheenjäsen on aluksi vastahakoinen, ei kannata ihan heti luovuttaa. Kokemuksen mukaan tuo vastahakoisin perheenjäsen saattaa pian olla innokkain koko joukosta.

Vammaisten lastemme osallistumiseen tarvitaan usein erityisjärjestelyjä ja/tai apuvälineitä. Lisätietoa saa kysymällä kavereilta ja esimerkiksi Malikkeesta, Soliasta, sosiaalisessa mediassa... Ja tietenkin lukemalla, mitä vinkkejä muut perheet ovat tälle sivulle antaneet. Lisääthän omat vinkkinne!


alkuun.gif


Tule mukaan rakentamaan näitä sivuja! Lisää omat vinkkisi ja kokemuksenne, niistä voi olla muille vammaisperheille paljon iloa ja hyötyä. Jos Sinulla on kysyttävää, älä epäröi olla yhteydessä Jaatiseen